Hoe word ik gelukkig?  Zingeving en innerlijke stem helpen.

 

De volgende tekst is in enkele dagen na elkaar gekomen, op het moment dat ik open stond, open voor mijn innerlijke stem.

Want ik had veel vragen, levensvragen. De cursieve tekst is mijn innerlijke stem. 

 

Zin?

Zin om iets te doen, of zin in de zin van nuttig, zinvol, een doel dienen. 

Ja welk doel, een doel om iets te bereiken. Wat te bereiken, een titel, een functie,  iets dat ik zelf wil.

Wat wil ik dan? Iets dat zinvol is, leuk is en waar ik vrolijk van word en blijf.

Als ik een goed punt haal op school …………is even leuk maar daarna komt het volgende proefwerk alweer.

Als ik samen met mijn team een sportwedstrijd gewonnen heb…….is even leuk maar dan komt er weer een wedstrijd waarin we flink worden afgedroogd.

Als ik een goed betaalde baan heb met veel verantwoordelijkheid en bevoegdheden, …..is even leuk maar dan komt er een moment dat ik iets wil of juist niet wil, maar dat sluit niet aan bij de ondernemingsvisie, of je functie wordt gesaneerd, of je wordt beperkt in je groei, … .

Als ik een leuke mop vertel, waarin een eigenschap van een ander een dankbaar onderwerp is voor leedvermaak,  …is voor mij even leuk maar voor de betrokkene niet.

Als ik een relatie heb en veronderstel dat we samen alles doen, dan is dat voor even,  maar na enige tijd doet de de ander ook leuke dingen samen met anderen en voel je je alleen.

Als ik een relatie heb en denk dat de liefde voor elkaar speciaal is……is even leuk totdat blijkt dat de liefde niet speciaal is.

Als ik geld geef voor een goed doel,….is even leuk maar dan komt het volgende goede doel.

Als ik vrijwilligerswerk doe, is even leuk …..maar blijkt het gestelde doel haalbaar? Is het verloren energie die ik erin heb gestoken?

 

Ik denk dat zolang we op aarde leven en we het samen niet eens zijn over het doel van mijn en jouw leven hier op aarde, we nooit compleet gelukkig kunnen zijn, ook al willen we het.

Elke gedachte, en op aarde omgezet in actie, die bijdraagt aan blijvende vreugde is zinvol.

Blijvende vreugde is er als het positieve,warme,liefdevolle,….., gevoelens geeft en zo in mijn gedachten is en blijft.

 Uit vrije wil heb ik zelf gekozen om mijn leven in te vullen zoals ik het wil.

Telkens weer, met de tijd als mijn grote vriend.

De aarde is mijn paradijs, geeft mij alle mogelijkheden om mijn wil ten uitvoer te brengen.

En dan ga ik dood en is alles op……..maar ik heb wel lekker geleefd, de beest uitgehangen,… vul zelf maar in. Voorbij. ……..dit kan toch niet?….

Dit wil ik toch niet?

Dit heeft toch geen zin?

Wat wil ik dan?

Ik wil alles hebben, meer en beter, altijd en overal.

Ok dan maar weer terug naar de aarde. Kan dat geregeld worden?… yip.

…….    Dit heeft toch geen zin?              Wat wil ik dan?

Ho, wacht eens even. Ik wilde terug naar aarde en vroeg of dat geregeld kon worden. En het kon. Wie heeft dat geregeld en waarom kon het?

 

Mooie vragen Willy,  Je kon weer naar de aarde om te leren, dat je niet beperkt wil zijn en dat kan uitstekend want alles op aarde is eindig.

En de Bron van jouw wil is de Wil. Waar komt jouw wil vandaan Willy? Uit de Ene Wil. En uit deze Ene Wil komen alle willen. Alle willen hebben alles in zich, en zijn  in volledige vrijheid geschapen, zijn samen één en één met de Ene Wil.

Tjonge wat een hoop willen.

Dus als ik het goed begrijp kom ik uit die Ene Wil samen met heel veel andere willen?

 Ja.

En ik mag en kan alles doen?

 Ja.

 Alles wat ik wil?

Ja.

Wauw. Dat is te gek!!……..dan ga ik dit doen en dat lijkt me leuker en……………

  …. zo ontstonden er steeds meer denkbeelden. Met elk hun eigen invulling, telkens een stap verder weg van de Bron.

Werelden worden er gecreëerd. Werelden worden er verwoest. Zolang de tijd er is.

Evenveel werelden als dat er willen zijn die eigen invullingen geven aan hun eigen gedachten.

 

Het resultaat van jouw uit vrije wil gemaakte eigen keuzes ervaar je nu.

Hoe voelt het nu Willy?

Niet altijd even goed. Als ik het eerlijk mag zeggen.

Ik ben blij dat je eerlijk bent voor jezelf. Ik zal niet vragen hoe het komt want jij weet het zelf en dat is van belang.

 

En daarom ben ik nu aan het typen. Ik wil het voor mij zelf op een rijtje krijgen en als het voor een ander nut heeft wil ik dit met die andere wil delen.

 

Dit heeft altijd nut Willy. Je neemt nu tijd voor jezelf. Je staat stil bij Jezelf.

Het geeft ruimte en daardoor ga je dingen overwegen.

Je gedachten zijn: Doe ik het “goed”? doe ik het “juiste”?

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat voor een nut heeft dit? Waar dient dit toe?

In feite heb ik onwijs veel gedachten.

Waarom ben ik eigenlijk op aarde. Wat houdt dit leven in, wat houdt het leven eigenlijk in?…

Je bent op de aarde om inzichten te verwerven zodat je zelf weer de waarheid kent, want je bent er van weggegaan. Weg van de Bron. Op aarde heb je een lichaam, een fysiek lichaam om in een extra dimensie te ervaren. Ervaring is de beste leerschool. Dus is dit voor jou nu de beste plaats to be. Leef en ervaar, sta open, neem het waar, en voel het, je ziet en weet. Sluit je niet af en oordeel niet want dit beperkt je waarnemingsvermogen en zo gaat een mogelijkheid voorbij om te kunnen leren. Om alsnog dit bepaalde inzicht te verwerven, komt er een soortgelijke situatie om je de mogelijkheid te bieden. Benut het! Want dit inzicht heb je nodig om je compleet en gelukkig te voelen.

 Wat houdt dit leven in?

Dit leven geeft je de kans, de mogelijkheid, om dat te doen wat je gelukkig maakt. En dat is wat je wil, gelukkig zijn, volkomen gelukkig zijn. Doe datgene hier en nu wat je gelukkig stemt. Sta hier bij stil, geef deze gedachte de ruimte, laat het ontstaan, doe het en ervaar of het goed is, goed voelt. Dan weet jij het.

 

Wat houdt het leven eigenlijk in?

Leven is Zijn. Liefdevol Zijn. Dit is de Bron waaruit jij bent ontstaan. En de basisgedachte van liefde is geven. De Bron Is Zichzelf is Liefde en Wil geven en doet dit door Zichzelf te delen. Geven vanuit Zijn Zelf. Zo ben jij ontstaan. Zoon van God.

 

Zo dat zijn ……..ik weet niet wat ik hierop moet zeggen.

Je hoeft niets te zeggen. Laat het bezinken, overdenk het en stel vragen als je iets niet begrijpt of iets toegelicht wil hebben.

 

O.k., maar ik ga nu eerst even koffie halen. O.k.

 

Ik ben er weer. ………

Hoezo je bent er toch altijd, grapje. Ook ik hou van humor.

O.k. ik ben een man van logica en begin even “vooraan”:

En als ik het inzicht niet krijg, wat ik nodig heb om compleet en gelukkig te zijn?

Dan komt er een situatie waarin je alsnog dit kunt krijgen, door het te ervaren, te begrijpen en het te accepteren zoals het is. Dan heb je het inzicht verkregen.

Zo te horen heb jij er alle vertrouwen in, dat ik het gewenste inzicht verwerf.

Ja. Dit is logica gebaseerd op universele wetten.

Mooie wetten.

Ja.

Ik ben een beetje dom en ik kan het maar niet leren te accepteren.

Dom is niemand. Hooguit onwetend.

Als je het niet kunt accepteren, dan komt er een andere situatie waar je weer tegen dit punt aanloopt. Het doet pijn en gaat steeds meer pijn doen.

Als je het blijft negeren dan duw je dit punt, zeg maar pijnpunt, weg. Want je wilt geen pijn. Voor jou is het nu zogenaamd opgelost. Zo maak je je eigen werkelijkheid en in feite je eigen denkbeeldige wereld.

Op deze wijze ga je een stapje verder weg van de Bron, jouw Bron, Jezelf.

Dus je beweert dat ik, hoe dan ook het gewenste inzicht moet krijgen en het in feite een kwestie van tijd is.

Ja. Je doet jezelf natuurlijk bewust geen pijn. Maar de pijn is voor jou de enige reden om uiteindelijk stil te staan, bewust te worden van de reden waarom je pijn hebt. Want je wilt geen pijn. Niemand.

 

Niet leuk die pijn, maar ik wil er meer van weten, want wie schept er nu een wereld waar pijn is! Los nog van de vorm waarin pijn zich kan voordoen.. Goh als je hier bij stil staat, de krant, het journaal, in je directe omgeving, en dan moet ik mezelf eerlijkheidshalve niet vergeten. Tjonge welke idioot verzint zoiets? Wie wil zoiets?!

            Inderdaad hier kom ik graag op terug.

 

O.k. even terug naar “mijn levensvragen”.

Dit leven heb ik de kans om gelukkig te zijn, maar tot nu toe is me dat niet gelukt. Waarom lukt mij dat niet? Ligt het aan mij of aan de omstandigheden?

Om eerlijk te zijn ligt het inderdaad aan je zelf. Jij wilde je eigen geluk invullen en die vrijheid en mogelijkheid heb je. Je dacht, en misschien nu nog steeds, dat jij zelf weet wat het beste voor jou is. Wees eerlijk en vertel ´s of ik het juist zie.

Je hebt gelijk, alhoewel ik nu twijfel. Het is moeilijk hoor om voor jezelf te onderkennen dat je in feite gefaald hebt, want mij lukt het nog steeds niet om gelukkig te zijn. Ik weet het dus kennelijk niet.

Ik wil je niet verwarren maar je weet het wel, alleen wil je het voor jezelf niet weten.

Je hebt de waarheid als het ware weggeduwd, verdrongen. Niet bewust, maar telkens als jij een eigen keuze maakte om op jouw wijze gelukkig te zijn, en die niet overeenstemde met het geheel, dan kwam je verder van de Bron en dus van Jezelf.

Als ik zelf een keuze maak dan is dat toch ook de keuze van mijn Zelf?

Neen. Het Zelf is het geheel. Daar Ben je Één met je broeders en zusters. Jouw zelf is een deel van het geheel. Jouw zelf bevat alle aspecten van het geheel, en weet en kan alles en is volledig vrij.

Dus los van het geheel kun jij je eigen keuzes maken en dat heb jij ook gedaan.

Waar uit maak jij op dat ik mijn eigen keuzes heb gemaakt?

Omdat je nu niet compleet gelukkig bent.

Hoe word  ik dan wel compleet gelukkig?

Door weer één te worden met het goddelijke in jezelf. Door weer volledig verbonden te zijn met de Liefde in jezelf en daarmee gelijktijdig met de ander. En vanuit verbondenheid samen te leven en te groeien en te bloeien.

Is het Zelf anders dan Jezelf?

Ja en nee. Als jezelf geheel heel is en dus geheel overeenkomt met zoals je geschapen bent dan is jezelf volledig één met het Zelf en ben jij Jezelf. Jouw kwaliteiten stemmen volledig overeen met het geheel. Alle willen stemmen overeen, zijn Één. Willen, weten  voelen, Zijn, zijn  hetzelfde. Éen. Één met de Bron.

 

 

Zingeving en Innerlijke stem

Ik beschouw de innerlijke stem in mij als de Heilige Geest, die ik hoor als ik stil ben, luister. Het lijkt alsof ik met mijzelf praat. En dat is ook zo. Als de stem in mij antwoordt geeft en het is ten goede van mij en alle anderen dan is het de Heilige Geest die antwoordt. Het gaat om een juiste/ware gedachte en indien gewenst een handeling daaruit voortvloeiend. De Heilige Geest dient het geheel en kent de waarheid. Zingeving en innerlijke stem gaan hand in hand.

Is het antwoordt dusdanig dat het iemand benadeelt dan spreekt het duiveltje in mij. Mijn ego wordt gevoed.

 

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DE PAGINA: ‘MENS ZIJN’