Notice: Undefined variable: show_default_title in /mnt/web609/b0/91/57118391/htdocs/wp-content/themes/Divi-child/single.php on line 17 Notice: Undefined variable: is_page_builder_used in /mnt/web609/b0/91/57118391/htdocs/wp-content/themes/Divi-child/single.php on line 17 Notice: Undefined variable: is_page_builder_used in /mnt/web609/b0/91/57118391/htdocs/wp-content/themes/Divi-child/single.php on line 17

'Het kostbaarste geschenk dat we iemand kunnen geven, is onze aandacht'

Thich Nhat Hanh

'De belangrijkste voorwaarde voor geluk is dat je wilt zijn wat je bent'

Erasmus

'Als er één geloof is dat bergen kan verzetten dan is dat het geloof in eigen kracht'

Boeddha

'Het is de kunst in het leven om goed te leren communiceren met jezelf'

E. B. White

'Vind de eenvoud in wanorde. Vind de harmonie in tweedracht. Te midden van de moeilijkheid schuilt de mogelijkheid'

Albert Einstein

'Nelson Mandela zag in elk mens het verbindende Licht'

Willy

'Moeder Teresa zag in elk mens de Christus'

Willy

'Samen Leven in Liefde, is pure Wilsvereniging'

Willy

'Samen Leven in Liefde, is leven vanuit je wezenlijke behoeften'

Willy

'Samen Leven in Liefde, is geloven in onze verbondenheid'

Willy

'Samen Leven in Liefde, is doelgericht je talenten gebruiken'

Willy

'Samen Leven in Liefde, is vanuit dezelfde levensvisie, je eigen levenspad beleven'

Willy

'Samen Leven in Liefde, is op Aarde een extra dimensie in ons eeuwige Leven'

Willy

'In ieder van ons zit een kern waar we niet gekwetst zijn, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven.

Piero Ferrucci

'Sommige mensen komen in je leven als zegeningen, anderen als lessen'

Moeder Teresa

'Heb uw naaste Lief als U Zelf'

Jezus Christus

'Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen'

Nelson Mandela

'Jouw eigen onbewaakte gedachten kunnen je meer schade berokkenen dan je ergste vijand'

Boeddha

'De gedachte is de oorzaak. De ervaring het gevolg'

Marianne Williamson

'Waarnemen zonder te oordelen, is de hoogste vorm van intelligentie'

Krishnamurti

'De natuur houdt van eenvoud, en de natuur is niet dom'

Albert Einstein

'Als je een liefdesrelatie met jezelf zou hebben, zou je dan blijven of weggaan?'

Byron Katie

'Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke. En dan ineens doe je zomaar het onmogelijke ...'

Franciscus van Assisi

Gelukkig Zijn

Geluk is wat je wenst voor jezelf en een ander. En dat is voor mij de motivatie voor hetgeen ik nu doe.

 

In harmonie leven en werken

In deze conceptuele kunst, beeld ik volgens mijn ideeën de samenhang uit voor ons mens zijn, om in harmonie te leven en te werken. En in groter verband; Leven in Liefde. De kracht van deze samenhang is, dat er geen tegenstrijdige belangen in zitten. Liefde de bindende factor is en theorieën over oerknal / evolutie theorie / ziel / dood, religies, wetenschap, economie, welzijn, stammen, landen, rassen, culturen, talenten, “zwakheden”, zin en onzin, … , in mijn beleving, wonderwel samen gaan. Of deze conceptuele kunst u wat te bieden heeft weet ik niet, maar mij geeft het rust en momenten van geluk. Daarom deel ik het met u, omdat het voor u misschien ook waarde heeft.

 

 

Kortzichtigheid brengt in mijn beleving onnodige ellende teweeg.

En tegen die onnodige ellende kan ik “strijden”, omdat ik verbindende gedachten heb. Althans dat denk ik. Gedachten waarmee mensen hun zicht kunnen verruimen.  Dat ze zien dat er meer mogelijkheden zijn, dan ze dachten, om uit te kiezen. En dat de keuze die ze maken (meer) in harmonie is met hen zelf en hun omgeving. Waardoor hun geluk van nature groter zal worden en ook voor hun omgeving. Ik geloof hierin en daar zet ik mij voor in.

Wie ben ik om te beweren dat ik kan strijden tegen onwetendheid?

Voor mijzelf heb ik een manier van denken en kijken ontwikkeld die mij helpt meer en meer in harmonie te leven met wat er is. Het brengt mij steeds meer momenten van geluk en ook voor mijn omgeving. Het is een zienswijze gerelateerd aan mij zelf. Maar ook gerelateerd aan mijn leef- en werkomgeving. Ik noem het ’t harmoniemodel. In het harmoniemodel wordt op vereenvoudigde wijze een samenhang weergegeven, tussen facetten in het dagelijks leven. 

 

Elk mens ontplooit zich zelf en leeft op eigenwijze zijn leven.

Ieder mens volgt zijn eigen levenspad. Dat zit in ons wezen. In ons Mens Zijn. De verscheidenheid en veelzijdigheid van mensen vullen elkaar perfect aan. Wat zijn mijn talenten en wat doe ik ermee? Waar heb ik moeite mee en wat doe ik eraan? Waarom ontmoeten wij bepaalde mensen? Waarom ervaren wij bepaalde situaties? Wat doet het met mij? Hoe ga ik er mee om? Gelukkig zijn is voor ieder mens anders.

Het harmoniemodel helpt om de ogenschijnlijke chaos in het dagelijks leven te “ordenen”. Hierdoor zijn gebeurtenissen beter  te “plaatsen” en daardoor te verbinden, zonder af te stoten. Zo ontstaat er ruimte en geen weerstand. Zo is er minder duisternis ( doem denken, beperkt denken, …) en meer ruimte voor licht (helderde zicht,  mogelijkheden zien, …). Hierdoor ontstaat op natuurlijke wijze gedachten die stimuleren het juiste te doen en daardoor mogelijkheden om het geluk te vergroten.

Het ontplooien en delen van mijn denk-beelden is een continue proces. Er zijn meerdere uitingsvormen mogelijk, zoals tekst, schema’s/modellen, schilderijen, 3D objecten, workshops, … . Wat ik in ieder geval ga doen is de huidige en toekomstige denk-beelden via deze site delen. Ze zijn te bereiken via mijn naam onderaan deze pagina. Gaandeweg zal het completer worden en ik hoop dat het, voor mijn gevoel (want meer kan ik niet doen), compleet zal zijn.

 

Wij?

De wijze van onze wisselwerking is open. Nu is het min of meer eenzijdig, maar u kunt mij in ieder geval bellen of mailen. Op termijn komt er misschien interactieve communicatie en/of workshops.

Wat ik nu wel voor u kan betekenen is licht-kunst creëren dat uitdrukking geeft aan uw persoonlijke verbondenheid en Leven in Licht.

Ik sta open voor uw ideeën, de ontmoeting en voor wat het brengt 🙂

Willy

 

… heerlijk om ook zo de aarde te voelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Onze gegevens

Connecting-Art
Atelier en Galerie

Groenstraat 11a
5102 PA Dongen

Telefoon: 0031(0)6-24687988
Email: contact@connecting-art.nl

Referentie

“Enkele jaren geleden zagen wij op internet de kunstwerken van Willy. Na een gesprek met Willy waarin hij de mogelijkheden toelichtte waren we zeer enthousiast. Willy heeft voor ons een kunstwerk gemaakt met materialen die voor ons persoonlijk heel veel waarde hebben. In het schilderij is o.a. zeewater, strandzand en zeewier verwerkt van de plaats waar wij elkaar hebben leren kennen. Voor ons is het een zeer persoonlijk kunstwerk en de klik met Willy was fantastisch. Hij kon onze wensen vorm geven met zijn creativiteit op het glas. De combinatie van meerdere schilderijen op glas en de veranderende led-verlichting laten het kunstwerk helemaal leven. Wij zijn enorm blij en tevreden met het kunstwerk en is echt een onderdeel en blikvanger in de woonkomer, het is voor ons een onmisbaar geheel geworden! Ronald en Mieke”  

Bekijk meer referenties.

Connecting-Art Licht-Kunst

Atelier en Galerie

Groenstraat 11a
5102 PA Dongen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *